January 28, 2012

Face.com lansirao KLIK aplikaciju za prepoznavanje lica


Kompanija za prepoznavanje lica Face.com predstavila je zanimljivu aplikaciju za mobilne telefone. Njena svrha je da identifikuje lica vaših prijatelja na fotografijama.

Aplikacija pod nazivom "KLIK" u realnom vremenu identifikuje vaše prijatelje poimence, pre ili nakon što ih fotografišete iPhone kamerom.

Da biste aplikaciju koristili, potrebno je da je konfigurišete vašim Facebook nalogom, jer na taj način aplikacija dolazi do informacija ko su vaši prijatelji čiji lik treba da prepozna. Doduše, ne morate odmah sa drugima deliti slike koje napravite koristeći KLIK na Facebook-u, taj deo je opcioni.

U većini slučajeva KLIK može da identifikuje osobu u kadru pre nego što snimite fotografiju, a ime te osobe će se pojaviti preko lica u "viewfinder"-u kamere. Ukoliko, nekim slučajem, KLIK ne bude u mogućnosti da identifikuje osobu, tagujte njeno lice (Tag Me) u sačuvanim fotografijama za buduća prepoznavanja. Kako budete identifikovali nepoznata lica i čuvali njihove fotografije, aplikacija će učiti da ih prepoznaje.

Pored opcije za prepoznavanje lica, KLIK podržava i neke Instagram nalik foto filtere, koji pomažu da fotografije izgledaju više umetnički. Sa ovom aplikacijom fotografije možete deliti sa drugima i preko servisa Facebook, Twitter, emailom ili preko samog KLIK-a.

Za pravilno funkcionisanje, KLIK zahteva iOS 4.3+ i Facebook nalog, a može se besplatno preuzeti sa iTunes prodavnice.

No comments:

Post a Comment