January 4, 2012

Vreme je za društveno umrežavanje


Ne čini li vam se da je svet postao nekako manji zbog društvenih mreža? Ono što je bilo definisano kao nemogućnost u komunikaciji postalo je lako, zahvaljujući upravo tehnologiji.

Trend poslednjih godina jeste da su soc-net sajtovi postali omiljeni, ako ne i izvor zavisnosti kod mnogih. Ipak, za one koji su naučili da ove sajtove koriste odgovorno, oni su postali sredstvo za poboljšanje društva.

Dokle god imate nešto da kažete, da pokrenete neki biznis ili podelite ideju, sa što je više klijenata ili korisnika moguće, svet društvenih mreža je za vas.

Saveti stručnjaka iz oblasti social networkinga povećali su profite preduzeća koji se oglašavaju preko ovih sajtova, a informativni i promotivni članci pomogli su širenje ideja i platformi. I sve to uz pomoć društvenih mreža.

I ono što je nabolje - njihovi sledbenici sada mogu da komuniciraju sa njima u gotovo ličnim kontaktima preko ovih mreža, da šalju poruke, daju predloge i komuniciraju sa svojim idolima. U ovoj recipročnoj razmeni profesionalci poboljšavaju svoj zanat i lakše reaguju na društvene potrebe korisnika.

Članci koji se bave temama društvenog umrežavanja mogu koristiti početnicima, a napisali su ih stručnjaci. Temama koje se kreću od RSS vesti do povećanje Blog Traffic-a može pristupiti gde god se nalazili, preko telefona ili notebook računara dok ste povezani na Internet.

Međutim, ovi članci koji opisuju funkcionisanje društvenih mreža usmereni su i ka samim stručnjacima koji žele da redovno ažuriraju svoje stečeno znanje o ovoj temi.

Ukoliko ste autor, soc-networking vam može pomoći da predstavite svoj rad prema svetu. Ako ste trener, možete da doprete do nekoga iz drugog dela sveta i pomognete mu da poboljša svoj zanat. Ukoliko ste vlasnik malog preduzeća, korišćenjem društvenih mreža na pravi način vaše preduzeće može postati veliko. Veliki je broj primera kako društvene mreže i njihovo korišćenje utiču na svet oko nas.

Ali, postoje i oni koji privilegije koje društvene mreže daju, kako bi prevarili ili obmanuli nesavesne korisnike. Bolje razumevanje o tome kako društvene mreže rade je važno ne samo za stvaranje šire mreže potencijalnih korisnika, već i da štiti ono što je kreirano prethodnim napornim radom.

Dakle, budite uvek u trendu sa najnovijim stvarima koje vam društvene mreže nude, bilo da ste običan ili poslovni korisnik i redovno konsultujte članke na ovu temu koje su brojni stručnjaci marljivo pisali.

No comments:

Post a Comment