November 16, 2011

I Microsoft soc-net konja za trku ima


Bilo je samo pitanje vremena... Nakon soc-net mreža MySpace, Facebook, Twitter i Google+ bilo je pitanje trenutka kada će se i Microsoft uključiti u borbu za parče kolača u ovom delu tržišta.

Pre nekoliko meseci Microsoftova soc-net mreža Tulalip je procurela na netu, ali je brzo skinuta. Naravno ne pre nego što su revnosni pratioci svega i svačega na webu uspeli da zabeleže njeno postojanje.

Ove nedelje, mogli smo da vidimo prikaz i uvid u ovaj servis koji nam je doneo The Verge i izgleda da on neće biti tipičan soc-net bućkuriš tipa Facebook/MySpace.

Servis se sada zove Socl i kombinuje pretragu, istraživanje i socijalno umrežavanje.

Korisnici se u servis mogu ulogovati pomoću Twitter ili Facebook naloga, a dizajn Socl-a podseća na Windows Phone tajlove. Status apdejti se fokusiraju na bilo šta što pretražujete (oficijelni pretraživač je naravno Bing), ali možete izabrati i opciju prikaza regularnih apdejta.

Ono što Socl ne poseduje jeste privatna interakcija između korisnika. Dakle, nema privatnih poruka, @replies, grupa i sličnih stvari koje druge mreže imaju.

Trenutno, Socl je u test fazi, postoji i šansa da projekat ne zaživi u budućnosti, mada nas uskoro očekuje javni beta test koji će funkcionisati na bazi pozivnica. Pa, ako vas pozovu, isprobajte ga pa nam javite kakav je.

No comments:

Post a Comment