February 23, 2012

Kako da uklonite Google Search History pre nego što Google-ova nova politika privatnosti zaživi


Google će 1. marta implementirati svoju novu, objedinjenu politiku privatnosti koja će imati uticaja na podatke koje je Google skupljao do tog datuma, kao i na one informacije koje će prikupljati od tog perioda.

Do sada, podaci koji su se skladištili u Google Web History (Google pretrage i informacije o sajtovima koje ste posećivali) bili su razdvojeni od ostalih Google proizvoda i aplikacija. Ovakav način zaštite je bio dobar jer skrivao "osetljive" podatke o korisniku od drugih aplikacija i programa.

Sa novom politikom privatnosti to neće biti slučaj, te ukoliko ne želite da Google kombinuje Web History sa informacijama koje je skupio iz drugih izvora (YouTube, Google Plus...) potrebno je da izbrišete sve podatke iz Web History, kao i da stopirate da se podaci ubuduće snimaju i čuvaju.

Ovo možete uraditi u sledeća četiri koraka:

1. Ulogujte se na vaš Google Account


2. Idite na https://www.google.com/history


3. Kliknite na "Remove all Web History"


4. Na kraju, kliknite "OK".

Ukoliko imate više Google naloga, ovo je potrebno uraditi za svaki od njih pojedinačno.

Ovim ćete istovremeno ukloniti ali i pauzirati Web History, a takav status će ostati aktivan sve dok ne odlučite da ponovo aktivirate ovu opciju.

Treba istaći da pauziranje Web History opcije neće sprečiti Google da prikupi, uskladišti i iskoristi ove informacije za svoje interne potrebe.

No comments:

Post a Comment