May 17, 2012

Kako da zaštitite svoje tvitove od Google-a


Znamo da je Twitter visoko rangiran u Google Search pretragama, pa je verovatno da će se tvitovi napisani pod vašim imenom ili pseudonimom naći u vrhu pretrage.

Twitter je na svom blogu postavio savete koji korisnicima pomažu da zadrže anonimnost na vebu, bar kada je u pitanju Google pretraživanje.

Prvi predlog za vašu veću anonimnost jeste da promenite korisničko ime ili ime koje je aktuelno i listirano na Twitter-u.

Zaštitu tvitova možete kreirati i u podešavanjima svog Twitter profila, ali iz ove kompanije poručuju da to ne bi bilo najoptimalnije rešenje jer bi svi tvitovi koje ste postavili pre nego što ste postali anonimni i dalje bili vidljivi u pretraživačima.

Naravno, Google će na kraju ipak apdejtovati svoj indeks pretraživanja i prilagoditi se vašim podešavanjima privatnosti (desiće se da se pojavi "mrtva" URL stranica). Ukoliko želite da se neki postovi ranije uklone, Twitter predlaže da kopirate URL statusa na "mrtvoj" stranici koji želite da sklonite. Potom idite na Google stranicu koja objašnjava kako da kreirate zahtev za uklanjanje stranica/linkova koji ne rade.

Ovde možete pogledati kompletnu listu saveta koje Twitter nudi korisnicima koji žele da zaštite svoje tvitove od Google Search-a.

No comments:

Post a Comment