May 18, 2012

Twitter novim korisnicima preporučuje koga da prate


Popularna društvena mreža Twitter uvodi eksperimentalnu opciju za nove korisnike u kojoj im predlaže koga da prate. Istovremeno, Twitter ubacuje i mogućnost da korisnici isključe opciju koja omogućuje da se njihove aktivnosti prate.

"Ovi eksperimenti u pružanju namenskih predloga obezbeđuju korisnicima da u kratkom periodu postanu profesionalni tviteraši", ističe Twitter-ov direktor globalnog razvoja Othman Lariki.

U Twitter-u ističu da se predlozi za praćenje drugih naloga baziraju na posetama sajtova koji se nalaze u "Twitter ekosistemu", uključujući i sajtove koji imaju integrisane Twitter dugmiće i vidžete. U osnovi, svaki sajt na koji odete, a koji na sebi ima Twitter dugme ili vidžet, pomaže Twitteru da formira predloge za nove korisnike.

Naravno, korisnici i ovde imaju mogućnost izbora privatnosti i personalizacije.

Ukoliko želite da krstarite netom a da ne budete praćeni, odnosno kada vam se nudi mogućnost da zaštitite svoju privatnost treba da uradite sledeće:

1. Windows korisnici mogu otići u Firefox Tools meni, kliknuti na Options i potom na Privacy. Tu je potrebno čekirati opciju "Tell websites I do not want to be tracked".

2. Mac korisnici bi trebalo da kliknu na Firefox padajući meni, potom Preferencers i Privacy, gde se čekira prethodno navedena opcija.

Novi korisnici koji kreiraju nalog na Twitter-u dobiće opciju "tailor Twitter based on my recent website visits" (kreiraj Twitter na osnovu mojih poslednjih poseta Internet sajtovima).

I ovu opciju je moguće personalizovati, pa korisnici koi ne žele da im se zadire u privatnost mogu da onemoguće prikupljanje informacija o njihovim kretnjama na netu i kreiranje predloga koje je Twitter spremio.

No comments:

Post a Comment