May 24, 2012

Stevie vašu aktivnost na društvenim mrežama pretvara u TV šou


Startup projekat pod nazivom "Stevie" pretvoriće vaše lične aktivnosti na društvenim mrežama (poput Twitter-a ili Facebook-a) u jedinstveno TV iskustvo.

Stevie pretražuje sadržaj koji ste vi ili vaši prijatelji postavili na društvene mreže ili na neka druga mesta na Internetu i na osnovu tog sadržaja kreira TV program koji možete gledati iz svoje fotelje na TV aparatu.

Postoji nekoliko segmenata i naziva "emisija" u kojima možete pratiti aktivnosti na društvenim mrežama i webu, postove, komentare, vesti sajtova za informisanje koje pratite ili poznatih ličnosti koje imate u listi prijatelja, a sve to u okviru The Comedy Strip, Music Non-Stop, Celeb TV i drugih opcija.

Stevie koristi takozvani "Stevie Factor" u pretrazi korisnikove aktivnosti na društvenim mrežama i drži se toga, tako da u svakom trenutku može ponudi odgovarajući video ili neki drugi sadržaj u kome će korisnik uživati.



Pored web aplikacije, Stevie je dostupan i kao aplikacija za iPhone i Android, koje ujedno predstavljaju i svojevrstan daljinski upravljač za sadržaj na TV prijemniku.

Stevie je predstavljen prethodnog vikenda na DISRUPT konvenciji, a u projekat je utrošeno više od 300.000 dolara.

No comments:

Post a Comment