May 4, 2012

Pinterest se širi globalno


Sa sve većim porastom broja korisnika i popularnošću koju je stekao tokom ove godine, Pinterest je obelodanio planove da želi da postane internacionalan (ili još bolje, "Pinternacionalan").

Na blogu ove društvene mreže objavljeno je da Pinterest traži prevodioce za francuski, nemački, japanski, portugalski i španski jezik. Iako je pinterest okarakterisan kao vizuelni sajt, kompanija ističe da su prevodioci sada neophodni kako bi Pinterest postao značajan igrač na globalnom nivou.

"Ljudi u Pinterestu uvek su težili tome da korisnicima širom sveta olakšaju organizovanje i deljenje svih lepih stvari koje pronađu na vebu. Sada želimo da napravimo odlučujući korak unapred u ostvarenju ove vizije, prevodeći Pinterest na druge jezike".

U budućnosti, planirano je prevođenje Pinteresta i na druge jezike - holandski, grčki, italijanski, korejski, malajski, poljski, ruski, kineski, švedski i turski.

Ovo će sigurno samo doprineti da Pinterest zadrži poziciju koju je za kratko vreme izgradio, a to je treća društvena mreža po popularnosti, tik iza Facebook-a i Twitter-a.

No comments:

Post a Comment