June 8, 2012

Twitter redizajnirao ptičicu i preradio integraciju sadržaja u Facebook


Twitter-ov zaštitini znak (i verovatno najpoznatija plava ptičica na svetu) redizajnirana je po treći put.

"Naša ptičica je nastala iz ljubavi prema ornitologiji, a dizajnirana je iz kretaivnih pobuda i predstavlja jednostavnu geometriju. Twitterbird je sastavljen od tri seta krugova koji se preklapaju - na isti način na koji se korisnikove ideje, interesi i mreže povezuju sa prijateljima", istakao je na blogu Twittera, kreativni direktor ove kompanije Doug Bowman.

Twitter je izdao i saopštenje šta ne bi trebalo raditi i kako ne bi trebalo koristiti novi logo. Imeđu ostalog, zabranjeno je dodavati balončiće sa tekstom, rotiranje i menjanje pozicije ptičice, animacija, menjaje boje kao i korišćenje drugih oznaka i logotipa za prestavljanje ove kompanije.



Istovremeno, Twitter je potvrdio i Facebook integraciju korisničkih imena (Username), haštagova (#, hashtag) i fotografija.

Pominje se popravka nekih funkcija u integraciji tvitova u Facebook, kao i mogućnost postovanja na Facebook Pages.

Korisnici koji ne vide promene u radu i pravilno funkcionisanje ove integracije mogu isključiti povezivanje između Twitter i Facebook naloga u Twitter Profile podešavanjima, a potom ponovo povezati naloge kako bi sve radilo.

No comments:

Post a Comment