April 9, 2012

Dodajte forum diskusiju na svoju Facebook stranicu




Sa prelaskom na Timeline Facebook je za neke korisnike postao konfuzan, izgled ih dezorijentiše a onlajn konverzaciju sa više korisnika nije baš lako ostvariti.

Ako tome pridodamo i da je Facebook prekinuo sa podrškom "Discussions" opcije na stranicama, jasno je da korisnicima ne ostaje ništa drugo do alternativnih alatki.

Jedna od njih dolazi iz kompanije Pixode, a radi se o aplikaciji nazvanoj Forum for Pages. Namenjena je administratorima stranica i onima koji generalno nisu zadovoljni novim Timeline izgledom.

Forum for Pages se lako instalira a nedavno je optimizovan i za korišćenje na Timeline stranicama. Dostupan je kroz seriju aplikacija na vrhu Facebook strane.

Za lakši pristup aplikaciji možete kreirati primamljiviji pristupni tab koji će se naći ispod cover fotografije, a njegove dimenzije ne bi trebalo da prelze 111 x 74 piksela.

Aplikacija potom sve radi sama. Korisnici mogu kreirati nove teme, formatirati text, a moguće je u diskusiju dodavati fotografije i video fajlove.

Kontrolu nad forumom i diskusijom imaju administratori stranica - oni prave "sticky" teme, zaključavaju teme ili banuju korisnike.


Forum for Pages je za sada instaliran na preko 30.000 stranica a dostupan je na 12 jezika. Takođe, koristi Facbook-ov Open Graph pa ako ga koristite kako bi odgovorili na nečiju poruku koristeći aplikaciju, ta poruka će se pojaviti u vašoj listi aktivnosti na Facebooku.

Ova aplikacija je besplatna, ali postoji i Premium varijanta koja po ceni od pet dolara donosi i dodatne opcije poput integracije sa Google Analytics ili naslovne strane koju možete menjati.

No comments:

Post a Comment