April 30, 2012

Šta je novo na društvenim mrežama ove nedelje?


Google+ predstavlja "share" dugme

Uz pomoć "share" opcije korisnici se ohrabruju da dele sadržaj sa prijateljima na jednostavan način. Slično kao kod Facebook-a, kada kliknete na "share" pojaviće se polje u koje možete upisati komentar i sadržaj će se pojaviti na Google+ stranici.

LinkedIn aplikacija za iPad

LinkedIn širi svoju sferu delovanja, pa će se sada naći i na iPad uređajima u vidu aplikacije. Korisnici sada svoj profesionalni profil mogu sa lakoćom koristiti uz pomoć multi-touch opcije i Retina displeja  i sve to u pokretu.

YouTube dodaje Google Adwords

Korisnici koji izaberu ovaj tip oglašavanja plaćaće samo oglase koje posetioci izaberu da pogledaju. Pri kreiranju i upravljanju video kampanjama koriste se iste platforme kojima se upravlja oglasima i njihovom pretragom.

Pinterest poboljšava "Group Boards"

Ljudi koji pinuju sada će biti pitani da se pridruže nekom "boardu" pre nego što on bude implementiran na njihov profil. Kada vas neko doda na "group board" dobićete pozivnicu kako biste dali svoj doprinos.


Na kraju, Facebook bi ovih dana trebalo da predstavi novu opciju "koja bi trebalo da omogući spašavanje života". Mark Zuckerberg će se, tim povodom, pojaviti u emisiji "Good Morning America" gde će zvanično obelodaniti o kakvom se projektu radi.

Podsetimo, u decembru je Facebook lansirao program pod nazivom Lifeline koji omogućuje korisnicima da obaveste nadležne ustanove ukoliko se među njihovim prijateljima pojavi neko ko ispoljava samoubilačke namere.

No comments:

Post a Comment