April 10, 2012

Napuštate Instagram? Sačuvajte omiljene fotografije


Kao što su svi mediji već ekspresno objavili - Facebook je kupio Instagram za milijardu dolara. Ipak, Wibracija ostaje dosledna pa neće pisati o srži događaja već će se fokusirati na korisnike popularne platforme za deljenje fotografija.

Kao što je bilo očekivano, veliki broj od preko 30 miliona korisnika Instagrama nezadovoljno je najavljenom akvizicijom od strane Facebooka, a neki čak najavljuju brisanje naloga.

Ipak, pre nego što što obrišete nalog i napustite Instagram, potrudite se da sačuvate fotografije koje ste mukotrpno upload-ovali, share-ovali i prebacite ih na novo sigurno mesto.

Postoji nekoliko besplatnih i dobrih servisa kojima možete fotografije sa Instagrama prebaciti na omiljenu društvenu mrežu, ili na hard disk vašeg kompjutera. Servisi kojima ovo možete odraditi su: Instaport.Me, Copygram, Instadrop ili SocialFolders.

Nakon što ste sačuvali vaše omiljene fotografije, vreme je da promenite tim. Na svu sreću, na tržištu postoji veliki broj platformi za filtriranje i deljenje fotografija. Najzvučnije ime među njima je verovatno PicPlz koji ima i najveću bazu poklonika. Ali tu su i još neki alternativni servisi poput Camera Awesome, Camera+ ili Pixlr-o-matic.

Naravno, iako ste revoltirani potezom Facebooka i Instagrama sigurno postoje korisnici koje želite da pratite i sa kojima želite da ostanete u kontaktu i nakon odlaska sa Instagrama. Postoje neki servisi koji vam mogu pomoći da primate obaveštenja o aktivnostima vaših prijatelja na Instagramu, a to su Statigram, Istagrid i drugi.

I to je to! Sada vam ostaje jedino da obrišete svoj Instagram nalog. Ali ne zaboravite, kada ga jednom ukinete učinili ste to zauvek i povratka nema (sem ukoliko se predomislite i napravite novi nalog).

No comments:

Post a Comment