April 12, 2012

Google+ dobio novi izgled (VIDEO)


Društvena mreža kompanije Google redizajnirana je u sredu, pa sada Google+ izgleda lepše i lakši je za navigaciju.

Neki od dizajnerskih elemenata liče na ono što se može videti na Facebook Timeline-u (kao što je "cover" fotografija koja prekriva vrh profila ili veći prikaz fotografija i video fajlova).

Tu su i neki drugi elementi, koje do sada nismo imali prilike da vidimo na vodećim društvenim medijima - poput navigacione trake koju možete uređivati a nalazi se na levoj strani Google+ stranica.

Reakcije na novi dizajn za sada su uglavnom pozitivne. Evo šta sve novo donosi redizajnirani Google+:

Apdejtovane stranice sa profilima - Korisnici sada mogu dodavati naslovnu (cover) fotografiju, pa nova Google+ stranica podseća na Facebook Timeline.

Veće fotografije i video - Fotografije koje korisnici mogu videti i pregledati, kao i video fajlovi koji se postavljaju na stranicu sada su mnogo veći i lepše se uklapaju u ceo dizajn.

Upadljivija chat lista - Chat sada zauzima veći deo desne strane Google+ profila i pristupačniji je korisnicima.

Navigaciona traka - Ovo je novitet koji Google+ donosi, a traku je moguće kreirati prema sospstvenim potrebama uz pomoć različitih Google+ aplikacija i uz pomoć drag-and-drop interfejsa.

Explore Page - Ova opcija prati ono što je interesantno i u trendu, a korisnici mogu podešavati koliko sadržaja i kada će se pojavljivati na njihovoj stranici.

No comments:

Post a Comment