April 11, 2012

Društvene mreže za ljubitelje sporta


Twitter je verovatno glavna društvena mreža na kojoj se ćaska o sportu, ali svakako nije jedino mesto gde se fanovi sporta i sportista povezuju i pričaju.

Neki od od ovih sajtova su posvećeni ljudima koji podržavaju određeni tim ili sportistu, neki su viretuelno okupljalište poklonika određenog sporta.

Činjenica je da je primetan porast društvenih mreža koje su vezane za sport, pa evo nekoliko najistaknutijih.

1. SportsFanLive

Ovaj sajt funkcioniše kao digitalno okupljalište sportskih zaluđenika svih vrsta. Članovi mogu kreirati profil, dodavati prijatelje, a tu je i mogućnost osvajanja poena putem komentarisanja ili učestvovanjem u debatama.

Osnivač ovog sajta je David Katz, koji je prethodno vodio Yahoo! Sports.

2. Phanoto

Phanoto je društvena mreža za fanove sporta bazirana na fotografijama. Korisnici dele fotografije sa sportskih dešavanja kako bi onima koji nemaju priliku da posećuju sportske priredbe dočarali atmosferu sa borilišta.

Phanoto je dostupan korisnicima i kao aplikacija za Android i iOS.

3. FanCake

Fancake je aplikacija koja korisnicima omogućava da besplatno gledaju utakmice i mečeve, povezujući se sa ostalim članovima ili Facebook prijateljima. Korisnici mogu i da se takmiče u predviđanju rezultata, da osvajaju medalje koje potom menjaju za nagrade koje obezbeđuju sponzori.

Aplikacija je besplatna i dostupna preko iTunes App Store-a.

4. Chat Sports

Ovo je startap projekat koji kombinuje editorijale sa društvenim povezivanjem fanova sporta. Sajt skuplja informacije sa Interneta ali ima i svoju bazu novinara koji pišu tekstove. Korisnici se uključuju debatama o najzanimljivijim sportskim temama preko društvene platforme sajta.

5. SharetheMatch

SharetheMatch je namenjen isključivo fudbalskim fanovima. Korisnici mogu diskutovati o fudbalerima, timovima i utakmicama, dodavati prijatelje i postovati na njihovim "wall" stranicama. Takođe, korisnici se ohrabruju da dele sa drugima fotografije i video materijal sa događaja kojima su prisustvovali.

No comments:

Post a Comment