April 19, 2012

Facebook stranice za muzičare dobile "listen" dugme


Na fan stranice muzičkih umetnika Facebook je ugradio "listen" dugme, te tako korisnici sada mogu puštati pesme iz muzičarevog kataloga.

Dugme, koje se nalazi pored "Like" opcije na muzičarevoj fan stranici (ispod cover fotografije), muziku reprodukuje pomoću servisa koji korisnik upotrebljava najčešće a povezan je sa Facebook-om.

Korisnici mogu puštati i pauzirati pesme, ali ukoliko žele da pređu na drugu pesmu ili ubrzaju onu koju trenutno slušaju moraju da odu na podešavanja servisa preko koga slušaju pesmu.

Novi servis, koji je Facebook uveo ovih dana, pomoći će korisnicima koji traže novu muziku ili po prvi put posećuju stranicu nekog muzičara - nešto slično je MySpace predstavljao na svom vrhuncu pre par godina.

Neki muzičari, koji ne nude svoju muziku preko streaming servisa ili ne mogu da povežu svoj katalog sa Facebook stranicom, neće imati "listen" dugme ali će moći da koriste usluge drugih developera. Ipak, Facebook nije obezbedio informaciju kako muzičari mogu dodati "listen" dugme ukoliko ga nemaju na svojoj fan stranici.

Inače, Facebook-ovo "listen" dugme nije jedini način na koji korisnici mogu da slušaju muziku preko sajta. News Feed donosi opciju koja prikazuje šta vaši prijatelji slušaju, a sa njom i dugme za slušanje i pretragu muzike.

No comments:

Post a Comment