April 13, 2012

Facebook Timeline je odličan za video aplikacije


Video klipovi su sve popularniji na Internetu, a video socijalizacija progresivno napreduje. To povrđuje i Facebook na kome se može naći sve više video aplikacija.

Pre nekoliko dana Facebook je obelodanio podatke koji pokazuju koliko je Timeline pogodan za integrisanje videa. "Prvi rezultati pokazuju da, kako video klipovi postaju sve viralniji, se isto dešava i sa video aplikacijama i sajtovima integrisanim sa Video Graph-om", ističu u ovoj kompaniji.

Izgleda da video namenjen društvenim mrežama doživljava svoju renesansu i developeri veb i mobilnih aplikacija usmeravaju svoju pažnju na taj prostor.

Pojavilo se, ili će se pojaviti, dosta aplikacija koje pomažu popularizaciji video klipova. Jedna od njih je Viddy (okarakterisana kao Instagram za video), a tu je i kompanijski Ustream koji je jedan od prvih koji je kreirao aplikaciju za Timeline.

Od trenutka kada je Timeline lansiran, mesečna posećenost na Viddy sajtu skočila je sa 100.000 na više od 900.000, a preko milion i po ljudi je postalo član Viddy-ja.

Takođe, primećen je i veliki porast za socijalizovani video, posebno na tržišto mobilnih uređaja. Predviđa se da će mobilni video imati udeo od 75 odsto na tržištu do 2015. godine.

Prethodna godina bila je godina procvata za deljenje fotografija (preko servisa kao što je Instagram), a 2012. i naredne godine doneće ekspanziju videa.

No comments:

Post a Comment