March 14, 2012

Besplatna alatka za kreiranje "cool" infografika


Slikovito prikazivanje informacija pomoću infografike postalo je popularno od 2009. godine, a na Internetu ih u poslednje možemo videti sve više jer jednostavno i zanimljivo prikazuju statističke podatke.

Informativne grafike se koriste kada postoji puno informacija koje želite da predstavite. Neka suvoparna istraživanja mnogo lakše pronađu put do ciljane grupe uz zanimljivo kreiranu ingografiku, a neke informacije je jednostavno lakše objasniti uz pomoć slika nego uz pomoć reči.

U skorije vreme pojavile su se i nove forme infografike, pa tako često možemo videti interaktivne i video infografike.

Na netu postoji mnogo alata za kreiranje besplatnih infografika, ali jedan se izdvaja. Kompanija Visual.ly lansirala je besplatnu onlajn alatku za kreiranje instant vizualizacije podataka, odnosno infografika.

Usluga će korisnicima omogućiti da javne podatke sa svojih naloga na društvenim mrežama, blogova ili sajtova ubace u templejt i vizualizuju ih. Alatka je postojala i do sada ali je bila u beta fazi.

Od kada je prošle godine lansirana beta ove alatke, pomoću nje je kreirano preko 11.000 infografika i imala je preko dva miliona poseta svakog meseca. "Postoji razlog zašto u poslednje vreme viđamo toliko infografika. One su jednostavno bolji način da se nešto ispriča", ističu u kompaniji Visual.ly.

Ističe se i kako blogovi, Pinterest, pa čak i Facebook Timeline sve više menjaju izgled infografika jer ljudi postaju sve kreativniji kada ih prave.

No comments:

Post a Comment