March 30, 2012

Šta je Google Play?


Google Play je Google-ov novi naziv za ono što smo navikli da znamo kao Android Market, gde korisnici Androida odlaze da kupuju i preuzimaju mobilne aplikacije.

Aplikacija sa prethodnim imenom je doživela pravi bum, posebno sa dodatkom opcija za iznajmljivanje filmova, knjiga i posebno muzike, što ju je pretvorilo u svojevrstan supermarket. Stoga je naziv Google Play bio prikladniji.

Ali ne plašite se - sem Novog imena i cool aplikacija razbacanih svuda naokolo - Google Play je u osnovi isto ono što je bio i Android Market.

Po čemu je Google Play drugačiji?

Zapravo, veoma malo stvari je izmenjeno za korisnike koji sajtu pristupaju preko Android telefona. Nova ikona koja je prvi put promenila ime na Play Shop, a nedavno i na Play Store je glavna razlika u odnosu na prethodnu verziju aplikacije.

Takođe, tamo gde se nekada nalazio tab za video preko koga su se iznajmljivali filmovi sada je odeljak Rentals u okviru koga je Google Movies Play deo. Deo za kupovinu knjiga sada nosi naziv Google Play Books.

Google Play sinhronizacija

U kompaniji Google kažu da bi ovaj novi sistem trebalo da obezbedi "da vaša omiljena muzika, filmovi, knjige, aplikacije i igrice budu na jednom mestu dostupnom sa svih Android uređaja, kao i sa Interneta".

Što je najvažnije, tehnologija je besplatna, ako izuzmemo stvari koje treba da kupite.


Ono što je bitno istaći, a i što sam Google potencira jeste da Google Play nije namenjen samo Android korisnicima. Sekcije sa video fajlovima i knjigama su potpuno funkcionalne i u desktop okruženju i korisnicima omogućavaju pregled sadržaja onlajn. Tu je čak i Google Play Books aplikacija za iOS.

Novina je i pregled i sortiranje recenzija korisnika različitih Android telefona i aplikacija.

No comments:

Post a Comment