March 2, 2012

Ažurirajte statuse na svim društvenim mrežama sa jednog mesta


Društvene mreže su sjajan način da ostanete povezani sa prijateljima i familijom ili da reklamirate svoju poslovnu ideju, ali apdejtovanje, nadgledanje i upravljanje nalozima na više društvenih mreža oduzima i dosta vremena.

Srećom, postoje sjajni servisi koji pomažu da se uhvatite u koštac sa više društvenih mreža istovremeno, da upravljate svim vašim nalozima sa jednog korisničkog interfejsa i sve to besplatno.

ping.fm

Ova besplatna alatka pomaže da istovremeno apdejtujete sve soc-net mreže na kojima imate profile. Servis omogućava da ažurirate statuse i sa različitih platformi -  mobilnih uređaja, putem SMS-a i MMS-a, e-maila, ali i servisa kao što su Gtalk, Windows Live Messenger, Yahoo Messenger ili AIM.

Hellotxt

Servis uz pomoć kojeg možete upravljati svim društvenim mrežama istovremeno. Omogućava crtanje po fotografijama i statusima, pa ne morate da se mučite sa navodima (quotes) na sadržaju koji komentarišete.

Yoono

Pogodan za ažuriranje društvenih mreža (Facebook, Twitter, LinkedIn, MySpace, Flickr...) ali i chat servisa poput GTalk-a, Yahoo chata ili AIM-a. Dostupan je kao aplikacija za Windows, Mac i Linux operativne sisteme, ekstenzija za Chrome i Firefox ili aplikacija za iPhone, iPod Touch i iPad.

Twitter Feed

Ovaj servis je, pre svega, namenjen blogerima, a omogućava im da dodaju RSS Feed svog bloga i automatizuju deljenje blog postova na Twitter, Facebook i LinkedIn. Posebno korisna karateristika ovog servisa je što podržava geografsko tagovanje tvitova.


Postoji i nekoliko alatki koje pomažu u komunikaciji preko Instant Message platformi. Tako uz pomoć servisa Meebo, Pidgin, Miranda-IM i drugih, možete ćaskati sa gomilom prijatelja na različitim chat servisima.


Korišćenje svih ovih servisa za simultano upravljanje društvenim mrežama na kojim imate aktivne naloge može biti korisno, ali stručnjaci ipak ne preporučuju deljenje istog sadržaja na svim mrežama.

Jedan od razloga za to je što se sve soc-net mreže razlikuju. Nekada nećete želeti da se post Sa Facebooka nađe na Twitteru ili obrnuto.

Tu je i dupliranje istih postova kod istih prijatelja sa kojima ste povezani na više naloga. Ne želite da ih bombardujete i spamujete identičnim sadržajima jer će ubrzo izgubiti interesovanje i za to što ste postavili ali i za vas.

Na kraju, korisnici na različitim mrežama očekuju i žele da vide različit sadržaj.

No comments:

Post a Comment