March 23, 2012

Društvene mreže sa potencijalom


Jeste da su najpopularnije, ali Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ nisu i jedine društvene mreže koje postoje na Internetu.

Izbor je veliki, a od samog korisnika i njegovih preferencija zavisi kojoj će se prikloniti.

Evo nekoliko društvenih mreža o kojima se priča, ali nemaju veliku popularnost kao one "izvikane". Da li je ovo budućnost društvenih mrža? Prosudite sami.

1. Path

Path predstavlja onlajn dnevnik u koji možete unositi fotografije, zabeleške sa putovanja, postavljati muziku koju slušate... Takođe, aplikaciju možete koristiti u kontaktu sa prijateljima i familijom.

Sve što postavite na Path, možete podeliti i sa prijateljima na Facebook-u, Twitter-u ili TumblIr-u.

2. Localmind

Ovo je soc-net mreža za one koji žive spontano. Sajt prikuplja podatke od korisnika o restoranima, događajima i priredbama koje se održavaju u realnom vremenu.

Localmind generiše informacije vezane za lokaciju događaja na osnovu podataka prikupljenih sa Facebook-a ili Foreaquare-a, a pomažući drugima dobijate karma poene.

3. Fancy

Fancy je sajt sličan Pinterest-u, a podstiče korisnike da zavole (fancy) proizvode koje sortiraju u svojim listama digitalnih želja. Razlika između Fancy-ja i Pinterest-a je što na prvom sajtu proizvode možete i kupiti.

4. Forecast

Forecast je zanimljiv sajt na kome se korisnici podstiču da objavljuju šta planiraju da rade u bliskoj budućnosti. Na taj način, ističu u Forecast-u, poboljšava se zabava između članova mreže.

5. Gogobot

Još jedna društvena mreža koja podseća na Pinterest, ali je usko specijalizovana za ljubitelje putovanja. Ovde možete planirati putovanja, deliti svoja iskustva sa drugim korisnicima, pa čak i putovati zajedno.


Zajedničko svim ovim društvenim mrežama jeste želja da ljude povežu u realnom svetu, a ne isključivo u virtuelnom poput velikih igrača na tržištu.

No comments:

Post a Comment