March 20, 2012

Šta nedostaje Pinterestu da bi bio savršen?


Pinterest je trenutno najbrže rastuća društvena mreža i kao novajlija na tržištu razvija se iz dana u dan.

Pre nekoliko dana Pinterest je predstavio ovi dizajn stranica koje su preglednije i korisnicima omogućavaju lakše korišćenje.

Ipak, evo nekoliko stvari koje bi Pinterest mogao promeniti i u budućnosti korisnicima stvoriti još bogatije iskustvo pri upotrebi ove zanimljive platforme:

1. Pregled i praćenje individualnih tabli (Boards)

Trenutno, Pinterest omogućava pregled korisnika koje pratite ali ne i pregled tabli koje pratite. Ne postoji mogućnost da se vratite na table koje ste prethdno pratili, radi neke buduće inspiracije.

2. Slanje poruka korisnicima

Pinterest za sada ne omogućava slanje poruka korisnicima. Jedini način da kontaktirate nekog na Pinterestu jeste da ostavite komentar na njihovom pin-u ili da postavite @mention u komentaru.

3. Premeštanje sadržaja između različitih tabli

Kada kreirate board neretko se desi da pinovi sa temama koje ste postavili mogu da budu premešteni u neki drugi board. Mogućnost da ovo učinite postoji, ali je sam čin spor jer prebacujete pin po pin. Opcija obeležavanja i prebacivanja više pinova bi bila idealna.

4. Mogućnost kreiranja liste korisnika

Pinterest za sada ima predefinisanu listu sa kategorijama. Ali, zar ne bi bilo sjajno kada biste korisnike razvrstali po kategorijama. Ima dana kada ne želite da vidite slike arhitekture među omiljenim receptima, zar ne?

5. Više opcija za pretraživanje sadržaja

Veliki broj korisnika žali se da "hashtag" (#) pretraživanje ne funkcioniše, a i sami rezultati pretrage su neorganizovani (većina repina i komentara).


Tu su još neke sitnice bez kojih možemo, ali sigurni smo da će se u budućnosti Pinterest pozabaviti ovim ali i nekim drugim stvarima kako bi korisnici uživali u njegovim čarolijama.

No comments:

Post a Comment